Till huvudinnehållet

Privatperson

Är du privatperson och ska anlita en golvläggare för att lägga in ett golv? Nedan finner du användbara tips vad som är bra att tänka på som konsument.

6 tips för dig som privatperson

  1. Att anlita ett Auktoriserat Golvföretag ger dig en trygghet då installationen genomförs fackmässigt och du slipper oroa dig för eventuella fel eller besiktningsanmärkningar. Här hittar du auktoriserade golvföretag
  2. Skriv alltid avtal innan arbetet påbörjas. Använd Golvbranschens standardavtal för konsumentarbeten, AK86, som du kan ladda ner gratis på golvbranschen.se. 
  3. Prisjämförelse –  var noggrann med vad som ingår i offerten när du jämför. Tänk på att det billigaste inte nödvändigtvis är det mest ekonomiska då ett rätt installerat och underhållet golv håller i många år.
  4. Vanligast är att golvföretaget står för inköp av golvmaterial. Vill du som konsument köpa in materialet är det viktigt att rådgöra med golvföretaget innan. 
  5. Samtliga medlemmar i Golvbranschen, GBR, är anslutna till garantisystemet Golvbranschens GolvGaranti. Utförandegarantin omfattar material- och installationsfel under 1 år. 
  6. För att golvet ska få så lång livslängd som möjligt bör du vårda det enligt golvleverantörens skötselråd. Begär alltid att få skötselanvisningen för golvmaterialet från din entreprenör. Golvbranschen, GBR, har samlat skötselråd för olika golvmaterial som du kan ta del av här.